Napkollektoros Drain Back referencia rendszer, 650 liter használati melegvíz előállítására 

Telepítés: Jákotpuszta 2010.07.

További képek: http://www.ionosferr.hu/napkollektor.htm

„Bemutató gazdaság (megújuló energiák hasznosítása, őshonos állatok extenzív tartása, környezeti szempontból érzékeny területek hasznosítása…”

Kiépített rendszer: 3db Westech 30 vákumcsöves kollektor sorba kötve, 3% lejtéssel szerelve, 1db 25l-es hőszigetelt inox drain back tartály 2,5bar biztonsági szerelvényekkel kiegészítve. Egy 500 literes (2 hőcserélős) solar tároló a meglevő 150 literes villanybojlerrel sorbakötve, biztonsági szerelvényekkel és használati víz ágban tágulási tartállyal kiegészítve. Resol Deltasol BS plus vezérlő a beállításoknak és hőmérsékleteknek megfelelően vezérli a Wilo Star solar szivattyút. Bordáscsöves szereléstechnika, EPDM szintetikus kaucsuk szigetelés.

     

 

Napkollektoros Drain Back rendszer, 200 liter használati melegvíz előállítására

Telepítés:Erdőkertes 2011.03

További képek: http://www.ionosferr.hu/napkollektor.htm

Kiépített rendszer: 1db Westech 30 vákumcsöves kollektor, 2% lejtéssel szerelve, 20l-es hőszigetelt inox drain back tartály biztonsági szerelvényekkel kiegészítve, egy 200 literes 2 hőcserélős solar tároló, biztonsági szerelvényekkel kiegészítve. Microsol II solar vezérlő 2 független időzített kimenettel, mely a Wilo Star solar szivattyút és a kondenzációs kazánt is vezérli (határozott időben és tartályhőmérséklettől függően). Bordáscsöves szereléstechnika, EPDM szintetikus kaucsuk szigetelés. A kihívás itt az volt, hogy a solar rendszert illeszteni kellett a meglevő kondenzációs gázkazánhoz, mely elsőbbségi motoros szelepvezérlést adott a HMV tartály fűtésére.

 

Napkollektoros Drain Back rendszer, 120 liter használati melegvíz előállítása költség minimalizálással

Telepítés:Adács 2008.06

Képek: http://www.ionosferr.hu/napkollektor.htm

„Ez a tökéletesen működő rendszer példa arra, hogy miként lehet minimális költséggel értéket teremteni”…

Kiépített rendszer: Déli tájolású ferde cseréptetőre szerelt 1db Westech 15 vákumcsöves kollektor, egy átalakított és utószigetelt 120 literes villanybojler, melybe bordás cső a hőcserélő. A drain back tartályt egy 10l-es rozsdamentes hordóból alakítottam ki, majd szigeteltem. Egy 3 érzékelős olcsó Microsol vezérlő kapcsolja a Wilo Star solar szivattyút. A munkafolyadék polipropilén glikol és ioncserélt víz elegye.

 

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk cookie-kat (sütiket) és más követési megoldásokat alkalmaz, a felhasználói élmény javításához illetve a látogatottsági szokások méréséhez. Olvassa el a részletes Adatvédelmi tájékoztatónkat a 'Bővebben' gombra kattintva! Honlapunk tovább használatával a tájékoztatónkat tudomásul veszi.
Bővebben Elfogadom Nem fogadom el!